joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in Bucuresti..

Bucurestiul, capitata Romaniei, populata de aproximativ doua milioane de omanei ne poate oferi foarte multe atractii turistice de vizitat.
Daca va doriti sa incepeti cu o plimbare in inima Bucurestiului medieval, atunci incepeti prin a vizita Lipscaniul, ce acopera un mic labirint de strazi marginite de Calea Victoriei.
Vizitand strada Lipscani, veti putea observa Hanul cu Tei, de unde veti putea achizitona antichitati si obiecte de arta. In apropiere, se afla ruinele Hanului Gabroveni, care in curand va deveni centru de informatii pentru turisti.

Pe strada Selari puteti vizita Curtea Sticlarilor, unde exista ateliere mestesugaresti care sufla sticla.

De asemenea, si strada Franceza va ofera multe locuri de vizitat: Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche, care a fost initla o fortareata, Biserica Curti Vechi, care de altfel este cea mia veche biserica din Bucuresti. La mica distanta de biserica, se afla intrarea in Hanul lui Manuc, construit de un negustor armean in anul 1808.

Daca tot va aflati in Lipscani, vizitati si Biserica Stavropoleos de pe strada cu acelasi nume, care a fost construita de cativa calugari greci.

O plimbare prin vechiul Bucuresti va va purta printr-un colt istoric al capitalei, dar desi ar trebui sa reprezinte o importanta atractie turistica, acesta este rareori vizitat de turisti.
Incepe cu Biserica Coltea, prima biserica din Bucuresti construita in stil brancovenean. Spre est, intalnesti Strada Coltei, comparata de fizicianul Horia Roman Patapievici cu "o gramada de mate de oaie aruncate in praf" - datorita numeroaselor drumuri cu care se intersecteaza.

In acelasi centru istoric, poti vizita Biserica Armeneasca precum si Muzeul din fata acesteia, care expune broderii si carti vechi, Muzeul Theodor Pallady, Muzeul Vasile Grigore, Casa Oamenilor de Stiinta.

Daca ai terminat de vizitat centrul vechi al Bucurestiului, te poti aventura pe cea mai eleganta artera a capitalei, Calea Victoriei, care, la capatul sudic prezinta Muzeul National de Istorie a Romaniei.
Alaturi de acesta se afla extravaganta cladire Casa de Economii si Consemnatiuni, care reprezinta cea mai importanta banca de economii din tara. (CEC). Vizavi de CEC intalniti Pasajul Villacrosse-Macca, un pasaj comercial din secolul al XIX-lea.

Calea Victoriei va ofera multe atractii turistice: Biserica Doamnei, Cercul Militar National, Casa Capsa, Palatul Telefoanelor, Piata Revolutiei, Muzeul National de Arta a Romaniei, Biblioteca Universitara, Biserica Krezulescu.

Daca v-ati gandit sa vizitati si zona rezidentiala Cotroceni, atunci veti admira frumoasele parcuri si gradini care o inconjoara.

Pe langa acestea, Palatul Cotroceni reprezinta principalul punct de atractie al acestei zone. De asemenea puteti vizita si frumoasa Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" fondata de celebrul medic Carol Davila.

In aceasta zona veti intalni printre altele si Facultatea de Medicina, Opera Romana si Biserica ortodoxa Sf. Elefterie Vechie.

Desi este un oras foarte aglomerat, merita sa-l vizitati macar pentru aceste obiective turistice foarte cunoscute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu