joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Iasi..

Iasiul a fost candva capitala medievala a Moldovei si la un moment dat chiar si capitala Romaniei.
Orasul iasi este un important centru cultural si intelectaul, acesta detinand cea mai veche universitate din Romania.

In Iasi poti vizita multe locuri frumoase, o sugestie ar fi sa incepi prin a vizita Palatul Culturii, o cladire foarte impresionanta si frumoasa, care a fost construita in stil neogotic.

In Palatul Culturii poti vizita patru muzee: Muzeul de Arta, care expune picturi ale artistilor romani, Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie, Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu", acesta din urma expunand o coelctie de instrumente muzicale mecanice.

Langa Palatul Culturii puteti vizita Biserica Sf. Nicolae, care a fost construita pentru voievodul Stefan cel Mare.
De astfel, daca ai vizitat aceasta biserica, poti continua printr-o scurta vizita si la Biserica Trei Ierarhi, pe zidurile caruia veti putea observa decoratii elaborate din piatra.

Si ca 'meniul' sa fie complet, acordati o atentie si Bisericii Armenesti, care se afla pe Strada Armeneasca, in imediata apropiere a Pietei Palatului.

O alta atractie turistica o reprezinta Bojdeuca lui Ion Creanga, situata in cartierul ticau. Aceasta este o mica coliba din lemn in care a locui Ion Creanga (intre anii 1872 - 1889).

Sunt multe locuri de vizitat in acest oras, iar daca dispui de timp suficient merita sa le vizitezi, vei ramane cu amintiri frumoase din orasul cu cel mai dezvoltat centru universitar din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu