joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Baia Mare..

Baia Mare este capitala judetului Maramures insa are proasta reputatie de a fi cel mai poluat oras din Romania, asta datorita minelor, din care se extrag metale neferoase de mai bine de 2000 de ani. Asta nu inseamna ca nu are obiective turistice ce merita vizitate.

Centrul orasului este un amestesc, arata modern dar are si un miez din epoca medievala.
Daca te afli ca turist in acest oras, o prima atractie o reprezinta Piata Libertatii, inconjurata de niste superbe cladiri, ce au fost restaurate de curant.
Cea mai veche dintre aceste cladiri este Casa Elisabeta, a fost numita astfel dupa sotia conducatorului Iancu de Hunedoara.
De asemenea, acest conducator a construit si Turnul lui Stefan, un turn de paza inalt de 40 m, care reprezinta o principala atractie a orasului.

In apropierea acestui turn se pot vizita ruinele unei cladiri care a functionat ca o scoala latina, numita Schola Rivulina.

Puteti vizita, de asemenea, Muzeul Judetean de Arta (Str. 1 Mai), in care veti putea vedea numeroase picturi ale membrilor Scolii de la Baia Mare. La numai cateva minute de acest loc, se afla Piata Izvoarelor, iar deasupra acesteia se inalta impunatorul Bastion al Macelarilor.
Daca mergi din Piata Libertatii spre nord, vei ajunge pe o alee ingusta numita Strada Monetariei. Aici se afla o frumoase curte interioara in care se inalta Muzeul Juetean de Arheologie si Istorie (Str. Monetariei, nr.3)

Daca mergi din Piata Libertatii spre vest, la aproximativ 10 minute, peste raul Sasar, se afla Muzeul de Etnografie si Arta Populara.

Daca vrei sa afli mai multe despre minele din Baia Mare si despre extractia metalelor neferoase, poti face o vizita Muzeului de Mineralogie (Bdul Traian, nr.8).

Daca va aflati in judetul Maramures, nu ezitati sa faceti o vizita acestui oras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu