joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Timisoara..

Timisoara este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei, care a fost populat de-alungul timpului de romani, unguri, germani, evrei, sarbi, cehi, bulgari si alte multe nationalitati.
Este un important centru universitar, datorita celor 6 universitati care se regasesc in acest oras.

Ca turist, vei fi interesat sa vizitezi Cartierul Cetate, care se afla chiar in inima Timisoarei.

O principala atractie a orasului o reprezinta insa Piata Victoriei, care este marginita de cateva cladiri construite la inceputul secolului al XX-lea, ins tilul secesionist. Cea mai interesanta cladire este Palatul Dauerbach care a fost proiectat de 2 arhitecti, unul maghiar si unul german.

In partea de sud a Pietei Victoriei, intalnesti Catedrala Ortodoxa, in fata careia, in 1989, mai multi studenti au cantat colinde sperand ca regimul comunism va fi doborat.

In partea de nord a Pietei Victoriei, poti vizita Teatrul National si Opera Romana, care, in ziua de azi, gazduieste spectacole de teatru stradal.

In partea de est a Pietei Victoriei se face intrarea intr-o alta piata, in care gasim Castelul Huniade, construit de principele Iancu de Hunedoara intre anii 1443 si 1447.

Strada Alba Iulia face legatura dintre Piata Victoriei si Piata Libertatii, in care poti observa numeroase atractii turistice: statuia fecioarei Maria si a Sf Ioan din Nepomuk, precum si cele doua vitrine in care sunt expuse fotografii alb-negru cu momente ale revolutiei din 1989.

In Timisoara puteti vizita o sumdenie de obiective turistice, pe langa cele enumerate mai sus, puteti acorda atentie si Pietei Unirii, Cimitirului Eroilor, Palatului Baroc, Muzeului de Arta, Cartierului Fabric, Podul Decebal, Piata Traian si multe altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu