joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Brasov?

Brasovul este unul dintre cele mai grandioase orase sasesti ale Transilvaniei. De asemenea, este considerat a fi cel mai frumos oras din Romania.

Fie ca vizitati pentru prima oara acest oras sau pur si simplu ati vrut sa-i mai faceti o vizita, primul loc in care sunteti atrasi, ca tursit, este Piata Sfatului. Acesta este si punctul central al orasului, unde de cele mai multe ori se amenajeaza scene si au loc diverse spectacole. De aceea este si cel mai aglomerat loc al orasului.

In apropiera Pietei Sfatului, puteti vizita Muzeul Judetean de Istorie (Piata Sfatuilui, nr.30) si veti fi surprinsi sa descoperiti in acest muzeu exponate interesante, printre care si primul document scris in romaneste care dateaza din 1521.

In jurul Pietei Sfatului sunt numeroase terase cu restaurante si cafenele, care te invita sa servesti ceva intr-o ambianta placuta, insa sa nu stai prea mult in aceste locuri pentru ca risti sa cheltuiesti foarte multi bani. Preturile sunt mari in comparatie de cele de la magazine si supermarketuri. (Cea mai ieftina bere este 8 lei insa, in calitate de turist merita sa "sacrifici" cativa lei in plus").

Daca te-ai racorit cu o bere sau un suc la una dintre terasele din imprejurul Pietei Sfatului, merita sa faci cateva poze si la Biserica Neagra, care reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului. Numele de "biserica neagra" vine de la faptul ca un incediu (anul 1689) a innegrit peretii bisericii.

Daca tot te afli in Piata Sfatului, nu rata ciudatenia aflata la cateva minute de mers pe jos. Este vorba despre Strada Sforii, considerata a fi cea mai ingusta strada din Europa. (are o latime cuprinsa intre 111 si 135 cm).

De asemenea, te poti plimba pe Strada Republicii, care face legatura intre Piata Sfatului si Bulevardul Eroilor. Pe aceasta strada se gasesc numeroase brutarii si magazine alimentare, iar la capatul acesteia (la dreapta) puteti vizita Muzeul de Etnografie.

Cei pasionati de istorie (si nu numai), pot face o vizita Bastionului Tesatorilor (Str. Gheorghe Cosbuc, nr.9), care a fost construit in secolul al XVI-lea , fiind folosit adesea ca un loc de refugiu. Din acest loc iti poti alege urmatoarea destinatie - Cetatea, o fortificatie aflata pe varful Dealului Cetatii.

Un alt loc ce merita atentia este unul dintre simbolurile orasului, Poarta Schei, care a fost construita in 1827 si avea ca rol despartirea orasului sasesc de periferia satului Schei, locuit de romani.

De asemenea, daca sunteti pasionat de sport puteti face o vizita Patinoarului Olimpic, situat in Parcul Tractorul. Pentru a ajunge acolo puteti lua unul dintre autobuzele 2 sau 36 din Livada Postei, in imediata apropiere a Pietei Sfatului.

Brasovul este un oras in care ai ce vedea. Daca nu l-ati vizitat inca, sper ca o veti face curand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu