joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Oradea..

Oradea, care se intinde chiar langa granita cu Ungaria, este un oras elegat si civilizat datorate influentelor austro-ungare.

In acest oras veti putea vedea numeroase cladiri reprezentative ale stilurilor medieval, baroc, art noveau si secesionist.
Ca mai frumoasa cladire este Palatul Episcopal, care este situat in imediata apropiere a garii. Acesta a fost conceput dupa planurile arhitectului italian Giovanni Ricca si terminat in anul 1770 de catre arhitectul austriac Franz Anton Hillebrandt.

Aceasta resedinta gazduieste Muzeul Tarii Crisurilor (bdul Dacia, nr.1-3) in care puteti vedea tavane pictate, diverse ornamente de epoca si sobe elegante de teracota.

Ansmablul arhitectural din care este format Palatul Episcopal, mai cuprinde si catedrala Romano-Catolica (Sirul Canonicilor, nr.19), care a fost realizata dupa planurile aceluiasi arhitect italian..

Si arhitectii maghiari si-au pus amprenta asupra acestui frumos oras, ei creeand Pasajul Vulturi Negru, care reprezinta o galerie comerciala in stil art nouveau. Complexul comercial din care face parte aceasta galerie mai curpinde si Hotelul Vulturul Negru (Str. Independentei, nr.1), un hotel elegant de patru stele, invecinat cu primaria.

In imediata apropiere a Strazii Independentei veti gasi Palatul Moskovits, care a fost construit in stilul art nouveau.

Insa de departe cel mai impunator loc din acest oras, este Cetatea Oradea (Piata Independentei) care de altfel reprezinta si simbolul orasului, fiind incarcata de istorie.

Dupa parerea mea, Oradea este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei, care ofera turistilor numeroase obiective turistice ce merita vizitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu