joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Constanta..

Constanta este un oras foarte cunoscut, cu un numar impresionant de turisti in fiecare an, pentru ca le ofera acestora avantajul statiunilor de pe litoral.

Cei mai multi viziteaza Constanta doar pentrul mersul la plaja, insa putini stiu cate obiective turistice pot fi vizitate in acest oras maritim.
Daca te afli pentru prima data in Constanta, ca turist, un punct de pornire bun ar fi Piata Ovidiu, in care poti vedea statuia poetului roman Ovidiu, care este situata pe o columna chiar in mijlocul pietei.

In spatele acestei statui gasiti Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, care merita vizitat pentru numeroasele statui grecesti si romane. De asemenea, in Edificul Roman cu Mozaic poti vedea ramasitele unui pavaj de mozaic roman.

Spre sudul Pietei Ovidiu, gasesti Mosheea Mahmudia (str. Crangului, nr.1), reprezentand o copie a moscheii din Konya.

Mergand spre nordul Pietei Ovidiu, intalnim Muzeul de Arta Populara, care ne prezinta o colecite impresionata de tesaturi, haine populare si unelte gospodaresti.

Daca tot ati vizitat Muzeul de Arta Populara, merita sa faceti o vizita si Muzeului Marinei Romane.

Vizitarea acestui oras nu ar fi completa fara o plimbare pe faleza, un loc preferat in special de indragostiti si de cei cu o fire mai romantica.

Principala atractie a falezei o reprezinta Cazinoul, care se afla chiar langa intrarea pe faleza.

Pentru a afla mai multe despre viata subacvatica, viziteaza Acvariul din Constanta, unde poti vedea numeroase specii de pesti din Marea Neagra dar si din Delta Dunarii. De asemenea, Acvariul este situat langa intrarea pe faleza.

O alta atractie o reprezinta Farul Genovez, aflat la capatul celalalt al Falezei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu