joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Cluj-Napoca..

Cluj-Napoca este cel mai mare oras al judetului Cluj, avand totodata statutul de municipiu de judet. De astfel, acest oras inconjurat de sapte dealuri este considerat a fi inima culturala si economica a Transilvaniei.

Ca turist in acest oras, vei dori in primul rand sa vizitezi ansamblul de cladiri austro-ungare ce sunt grupate in jurul Pietei Unirii, care reprezinta principala piata a orasului, si tot odata un bun reper (este echivalentul Pietei Sfatului din Brasov).
Vei fi uimit de impresionantul Hotel Continental (str. Napoca, nr.1), care este asezat intre doua strazi, in apropierea acestei pieti.

In Piata Unirii, poti face poze Bisericii Sf. Mihail, construita in stil gotic, langa aceasta aflandu-se si statuia lui Matei Corvin, care a fost unul dintre cei mai mari regi renascentisti ai Ungariei, nascut la Cluj.

Daca tot te afli in Piata Unirii, merita sa faci o vizita Muzeului National de Arta al Transilvaniei (Piata Unirii, nr. 30), unde vei putea vedea cea mai frumoasa colectie de arte decorative din zona Transilvaniei.

Dacaiesi din Piata Unirii si mergi pe Strada Iuliu Maniu, la captul acesteia vei ajunge in Piata Avram Iancu, unde se afla o catedrala ortodoxa moderna. Din Piata Avram Iancu poti fac dreapta si ajungi intr-o alta piata unde se gaseste Teatrul National Lucian Blaga (Piata Stefan cel Mare, nr.24).

Alte obiective care merita atentie daca te afli in acest oras, ca turist, sunt Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (str. Constantin Daicoviciu, nr.2), Muzeul de Etnografie al Transilvaniei, Parcul Etnografic National Romulus Vuia, Biserica Reformata Maghiara, Bastionul Croitorilor precum si superba Gradina Botanica (str. Gheorghe Bilascu, nr.42)

Orasul Cluj-Napoca este recunoscut si pentru Universitatea Babes-Bolyai, considerata a fi una dintre cele mai bune universitati din tara.

Ca multe alte orase din Transilvania, cu siguranta si Cluj-Napoca merita vizita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu