joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in orasul Suceava..

Suceava este un oras plin de istorie, reprezentand una dintre capitalele medievale ale Moldovei, astazi fiind considerat inima Bucovinei de Sud.

In judetul Suceava veti intalni numeroase manastiri dedicate sfintilor patroni ai Moldovei.
Pe Strada Mitropoliei, din Suceava, veti intalni Manastirea Sf. Ioan ce Nou, intemeiata de Bogdan al III-lea in anul 1514.

Daca vizitati acest oras, faceti o mica plimbare pe Strada Ciprian Porumbescu, care gazduieste Muzeul Etnografic unde veti putea vedea numeroase exponate, vesminte, obiecte mestesugaresti, unelte casnice precum si alte aticole traditionale din zona Bucovinei.

Pentru ca nu vizitati in fiecare zi obiectivele turistice din Suceava, merita sa faceti o vizita si Muzeului Satului Bucovinean, veti ramane placut surprinsi de cele 80 de cladiri autohtone din Tara de Sus, printre acestea numarandu-se si o bisericuta si o moara de apa. (din zona Humorului).

Un alt obiectiv turistic de o mare importanta este Cetatea de Scaun, care reprezinta ruinele fortaretei medievale ale Sucevei. Iubitorii de istorie vor fi incantati de acest loc.

De la Cetate puteti porni spre Biserica Mirauti, cel mai vechi lacas de cult din Suceava.

Suceava este un judet in care traditiile si obiceiurile stravechi au ramas aproape intacte, de aceea merita sa acordati atentie si satelor din imprejurimile Sucevei.

In judetul Suceava mi-am petrecut o mare parte din copilarie, de aceea am ramas impresionat de bogatia culturala si traditiile inca pastrate cu sfintenie, pe care le ofera acest judet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu