joi, 7 februarie 2013

Calatorii in Romania: Ce putem vizita in Targu Mures..

Targu Mures este un oras din Tinutul Secuiesc, de aceea , pe strazi vei auzi foarte des vorbindu-se limba maghiara. Orasul este cunoscut si pentru faptul ca detine cea mai buna Universitate de Medicina si Farmacie din tara.

Asadar, daca te afli pentru prima data in acest oras, poti incepe prin a vizita Piata Trandafirilor, aceasta fiind totodata cea mai populata zona a orasului. Aici veti gasi numeroase magazine, restaurante, precum si sedii numeroase ale institutiilor importante.

La capatul pietei veti putea vedea Catedrala Ortodoxa, de altfel cea mai mare catedrala din Transilvania.

In partea opusa pietei puteti admira Palatul Culturii, construit in stil art noveau. La etajul 1 al acestei cladirii puteti vizita Sala Oglinzilor, numita asa datorita numeroaselor oglinzi cu rame florale din aceasta sala.

Palatul mai gazduieste si Muzeul Judetean de Arheologie si Istorie, unde puteti admira picturi ale lui Nicolae Grigorescu, iar in imediata apropiere se afla Muzeul de Etnografie.

Targu Mures se mandreste cu trei teatre, unul dintre cele mai indragite fiind Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, unde, daca esti noroc vei putea prinde un spectacol.

La nord de Piata Trandafirilor se afla fortareata medievala care a fost construita in stil renascentist. Aceasta poate fi vizitata mai exact in Piata Bernady Gyorgy, la cateva minute de Piata Trandafirilor.

Targu Mures este un oras prietenos, puternic urbanizat, care merita vizitat de cate ori aveti ocazia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu